Tip: Maak een back-up van je iMac met Time Machine

In Mac OS X 10.6 werd een enorm handige functie geïntroduceerd, namelijk Time Machine. Daarmee was het maken van een back-up nog nooit zo makkelijk. En vooral het terugzetten van bestanden werkte op een erg eenvoudige manier.

Het maken van een back-up op een iMac met Mac OS X 10.6 ging eigenlijk volledig automatisch en je hoefde zelf niks meer te doen.

Het enige wat je hoefde te doen was een externe hardeschijf aansluiten, en deze configureren als back-up schijf voor Time Machine. De rest gaat vanzelf.

Om de zoveel tijd (vaak een uur) maakt Time Machine namelijk automatisch een back-up van je bestanden.

Als je een bestand hebt weggegooid, en je deze wilt terugzetten is het enige wat je hoeft te doen Time Machine openen, de datum selecteren waar het bestand nog wel op je computer stond, en het bestand terug te zetten.

In de onderstaande video wordt precies uitgelegd hoe Time Machine werkt.

Makkelijker kan niet, toch?

Het kan altijd gebeuren dat je per ongeluk een bestand verwijderd wat je achteraf toch nodig blijkt te hebben. Dan is het ideaal dat je Time Machine hebt ingesteld, want dan kun je het bestand eenvoudig terugzetten.

Daarom ook deze tip: als je een iMac hebt, configureer dan altijd Time Machine. Het is super handig en kost slechts een paar seconden van je tijd om het in te stellen.

Plaats een reactie

Pin It on Pinterest

Shares
Share This