Hoe kun je een printscreen maken op een iMac?

Een printscreen maken op de iMac… hoe doe je dat nou eigenlijk? Want – in vergelijking met Windows – zit er bij de iMac geen ‘printscreen‘ knop op het toetsenbord.

Op een iMac heb je twee manieren om een printscreen te maken:

  1. Eén manier is om van je hele scherm een printscreen te maken.
  2. De mogelijkheid is om dit van slechts een gedeelte van het scherm te doen, dus van bijvoorbeeld één programma wat actief staat.

Zo maak je dus een printscreen op je iMac:

1: een printscreen maken van het hele beeldscherm: iMac_keyboard_printscreen_maken_optie_1

Druk op je toetsenbord op CMD + Shift + 3. Je ziet nu dat er op je bureaublad een afbeelding is komen te staan wat ‘Schermafbeelding’ heet. Dat is de printscreen die je zojuist hebt gemaakt ;)!

2: een printscreen maken van een gedeelte van je beeldscherm:

iMac_keyboard_printscreen_maken_optie_2

Druk op je toetsenbord op CMD + Shift + 4. Je ziet dat je muis nu veranderd is in een soort ‘selectie tool’. Je kunt nu de muis ingedrukt houden, en selecteren waar je een afbeelding van wilt maken.

Ook hiervan zet de iMac automatisch het plaatje op je bureaublad. Zo zie je maar dat het erg makkelijk is om een printscreen te maken op een iMac.

5 gedachten over “Hoe kun je een printscreen maken op een iMac?”

  1. een schermafbeelding van een venster of menu: druk Command-Shift-4 in en laat ze weer los, druk daarna op de spatiebalk, en klik dan ergens in het venster waarvan je een afbeelding wilt hebben;

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Pin It on Pinterest

Shares
Share This