Hoe kun je de iMac op je (Apple) TV aansluiten?

Als je een iMac hebt, is het mogelijk om die aan je (Apple) TV aan te sluiten. Dat is handig voor als je een keer een presentatie hebt, of als je iets op een nog groter beeldscherm zou willen laten zien. Maar hoe kun je nou eigenlijk de iMac op een (Apple) TV aansluiten? In dit artikel zal ik precies uitleggen hoe je dit moet doen.

Je iMac aansluiten op je televisie kan op twee manieren:

1.1 Via een Apple TV

Het makkelijkste is om gebruik te maken van een Apple TV. Je iMac maakt draadloos contact met de Apple TV en je ‘streamt’ als het ware draadloos je content via de Apple TV naar je televisie. Deze manier van aansluiten heeft wel twee nadelen:

 • Oudere iMac’s kunnen niet overweg met een Apple TV;
 • Je draadloze verbinding blijft de zwakste schakel.

1.2 OK, ik wil mijn Apple TV gebruiken. Wat nu?

Het enige wat je hoeft te doen is de iMac op hetzelfde WiFi netwerk aansluiten, als de Apple TV; je maakt dus allebei gebruik van hetzelfde wifi netwerk.

icoon-op-scherm-iMac-aangesloten-op-Apple-TVWanneer je dat hebt gedaan, zie je bij de iMac rechtsboven een icoontje met een TV en een driehoekje met het pijltje naar boven. Klik hierop en druk op de Apple TV. De iMac zal nu verbinding maken met de Apple TV.

2.1 Rechstreeks met een HDMI kabel

Het gebruiken van een HDMI-kabel is toch echt de beste manier om je Imac op een televisie aan te sluiten:

 • Het is veel goedkoper, vooral wanneer je nog geen Apple TV hebt;
 • Minder belasting voor je iMac: want deze hoeft niks draadloos te ‘streamen’;
 • Draadloos netwerk heeft geen invloed meer op je beeld- en geluidskwaliteit.

Het enige nadeel is dat er nu wel een kabel loopt van je iMac naar je televisie.

2.2 OK, ik wil een HDMI-kabel gebruiken. Wat nu?

Bekijk eerst wat voor soort aansluiting je hebt. Je kunt dit zien aan de achterkant van je iMac. Afhankelijk van de leeftijd heb je een van de volgende aansluitingen:

 1. Mini-DisplayPort zonder geluid (model 2009 en ouder);
 2. Mini-DisplayPort met geluid (model 2010 en jonger)
 3. Thunderbolt aansluiting (vanaf 2012)

Vervolgens heb je een Mini DisplayPort/Thunderbolt naar HDMI-adapter met Audio Support nodig. Deze steek je in de Mini-DisplayPort- of Thunderboltaansluiting. Tot slot sluit je er een HDMI-kabel op aan om deze dan vervolgens te verbinden met je televisie.

2 gedachten over “Hoe kun je de iMac op je (Apple) TV aansluiten?”

 1. Ik heb een Apple TV en een iMac (2009). Maar deze maken dus geen verbinding met elkaar. Er staat bovenin geen icoontje om met mijn TV te communiceren. Zowel mijn iMac als mijn Apple TV zitten op het zelfde WIFI netwerk. Hoe kan dit? Ik hoop dat iemand een oplossing heeft.

  Beantwoorden
  • De imac uit 2009 heeft geen geschikte video kaart om je apple tv als 2e beeldscherm te gebruiken. Pas imacs vanaf 2011 kunnen deze functie gebruiken.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Pin It on Pinterest

Shares
Share This