nieuwe 27-inch iMac met Retina scherm (5120×2880)

Hoog, hoger, hoogst

Bij smartphones en tablets vliegen het aantal pixels je om de oren. Bij tv’s hebben ze het alweer over Ultra High Definition Television (UHDTV) en de iMac dan? Sinds 2009 heeft het 27-inch model een resolutie van 2560 × 1440 pixels. Tijd voor een upgrade.

En het ziet ernaar uit dat daar binnenkort verandering in komt. Apple staat op het punt om zijn Retina 27-inch iMac met een resolutie van 5120 x 2880 pixels te introduceren, aldus Jack March.

Zelfde afmetingen, hogere resolutie

Het slechte nieuws eerst: volgens dezelfde bronnen wordt er alleen een 27-inch iMac met het nieuwe scherm geïntroduceerd. Dus op korte termijn nog geen kleine iMac’s met een hoge resolutie scherm. Het nieuwe scherm met een resolutie van 5120 bij 2880 pixels is dan het dubbele van wat de huidige 27-inch iMac’s hebben, namelijk 2560 × 1440 pixels.

4.0 GHz en AMD GPU

Optisch, op het scherm na, zal er zo goed als niets veranderen.Het ontwerp en de afmetingen zullen gelijk blijven. Aan de binnenkant zal er wel het een en ander gewijzigd worden. De kans is groot dat er een Intel i7-4790K met een kloksnelheid van 4.0 GHz in zit. De snelste processor waar je nu voor kunt kiezen is een Intel 3,5-GHz quad-core Intel Core i7.

Daarnaast zal er ook een switch worden gemaakt naar een AMD GPU (de grafische processor).  Voor de huidige 27-inch iMac’s gebruik Apple NVIDIA GeForce processors. Als dit waar is, dan zijn wij natuurlijk reuze benieuwd hoe deze gaan presteren? Nu gebruikt Apple namelijk ook AMD GPU’s in de Mac Pro’s.

Zodra er meer bekend is dan houden wij jullie natuurlijk op de hoogte.

Plaats een reactie

Pin It on Pinterest

Shares
Share This