Apple presenteert Mac OS X 10.9 op WWDC

Het lijkt de laatste jaren wel een traditie te worden: Apple brengt ieder jaar een nieuwe versie van Mac OS X uit, en presenteert deze op de WWDC (World Wide Developers Conference).

Op deze conferentie presenteert Apple altijd nieuwe producten. De focus zal dit jaar – naar verwachting – op nieuwe software liggen.

Zeer waarschijnlijk worden dit jaar dus iOS 7 en Mac OS X 10.9 gepresenteerd.

Ontwikkelaars krijgen dan vaak een versie in handen waar ze meteen mee aan de slag kunnen om voor deze nieuwe versie programma’s te ontwikkelen.

In de uitnodiging voor het evenement nodigt Apple ontwikkelaars uit om een kijkje te nemen naar waar “de nieuwe toekomst wordt gebouwd”.

We kunnen er dus van op uit gaan dat de nieuwe versie van Mac OS X – de opvolger van Mountain Lion – dit jaar gepresenteerd zal worden.

De WWDC 2013 wordt gehouden van 10 tot 14 juni in San Francisco. Apple houdt op de eerste dag een presentatie, waar deze nieuwe producten dus getoond zullen worden.

Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar hoe Mac OS X 10.9 er uit zal komen zien. Verwacht wordt dat deze nog meer invloeden van iOS (het mobiele besturingssysteem van Apple) zal krijgen, en dat deze dus nog makkelijker te besturen zal zijn. Ook zou de Finder helemaal vernieuwd zijn.

Plaats een reactie

Pin It on Pinterest

Shares
Share This